Italiaanse barbecuesalade met witte en groene asperges

Ingrediënten voor 4 personen
8 witte Flandria-asperges, 8 groene Flandria-asperges, sla naar keuze (lollobionda Flandria, lollo rossa Flandria ...), 5 gedroogde tomaten, enkele takjesbasilicum, 1 theelepel korianderzaadjes, 2 eetlepels pijnappelpitten, 4 sneetjes brood, 1 geperst teentje knoflook, 2 eetlepels olijfolie.
Voor de vinaigrette: 1 theelepel mosterd, 2 eetlepels ciderazijn, 6 eetlepels room, 30 g versgemalen Parmezaanse kaas, 1 eetlepel fijngehakte bieslook, 4 eetlepels van het kookvocht van de asperges.

• Haal de blaadjes van de verschillende slasoorten uit elkaar.
Snij indien nodig de wortelkluit weg. Spoel ze in ijskoud water en sla ze droog. Meng de slasoorten onder elkaar.
• Schil de witte en groene asperges. Laat ze 20 minuten koken en daarna goed uitlekken en afkoelen. Snij de punten van de asperges en hou ze opzij. Versnijd de stengels in stukjes.
• Snij de gedroogde tomaten in stukjes. Snij de basilicum fijn. Kneus de korianderzaadjes met een vijzel of een keukenhamertje.
Bak de pijnappelpitten droog in een roosterpan tot ze goudbruin zijn. Wrijf de sneetjes brood in met de geperste
knoflook, bak ze knapperig in de olijfolie en snij in stukjes.
• Doe de gemengde slasoorten met de stukjes asperge en gedroogde tomaat, de basilicum, koriander en pijnappelpitten in een decoratieve slakom. Meng goed.
• Garneer de salade met de aspergepunten, enkele opzij gehouden slablaadjes, een takje basilicum, een gedroogde tomaatje en de broodcroûtons.
• Meng alle ingrediënten van de vinaigrette tot een glad
mengsel er serveer ze apart bij de salade.